Historien

Det opprinnelige selskapet, Th. Sagstuen & Sønn AS, ble stiftet i 1946 av Thorolf Sagstuen og hans sønn Egil. Bedriften startet som glassmester i Øvre Torvgate 21 på Gjøvik og frem til tidlig på 90-tallet var det dette som var hovedgeskjeften til bedriften. I 1990 overtok sønnene til Egil, Einar og Jan-Erik selskapet. De nye eierne ønsket å ekspandere driften og kjøpte opp produksjonsutstyr fra Raufoss Aluminum. Bedriften startet da med produksjon og montering av produkter fra Wicona, byggsystemet til norskeide Hydro – en av verdens største ekstrudere av aluminium. Blant noen av de første store prosjektene var Håkons Hall på Lillehammer og Ullevål Sykehus i Oslo. Frem til år 2000 vokste bedriften ut av lokalene vi hadde vært i siden 1946, og flyttet til Ringveien 13 på Gjøvik. I forbindelse med flyttingen i 2000 forandret også selskapet navn til Sagstuen AS. Omsetningstall på dette tidspunktet var rett i underkant av 20 mill.

Neste epoke i Sagstuen AS var å gå tyngre inn i boligmarkedet. Fremstøtet som ble gjort var å starte produksjon og montering av innglassinger og rekkverk. Systemet det ble satset på het Pingvin, og var utviklet i Sverige av Windoor. Senere år har vi utviklet vårt eget system, Sagstuen Panorama, som inkluderer glassrekkverk, spilerekkverk, innglassing, tak og skillevegger. Profilene til våre balkongprodukter leveres av Sapa, en annen ledende aktør i aluminiumsbransjen.

Sagstuen AS vokste allerede få år etter dette ut av lokalene i Ringveien 13, og det ble besluttet å investere i et helt nytt anlegg i Hunndalen, ca. 5km utenfor Gjøvik sentrum. Den nye fabrikken stod innflyttningsklar til påske 2006, og vi kunne ikke vært mer fornøyd med resultatet. Fabrikken er bygget til vårt behov og vår produksjonslinje. Vi investerte i en ny og toppmoderne maskinpark, noe som har effektivisert vår drift som igjen gjør oss mer konkurransedyktige.

I sammenheng med denne veksten opprettet vi et eget salgskontor i Oslo, nærmere bestemt på Nedre Rommen. Her er vi nå seks ansatte som jobber med salg og prosjektledelse for Oslo- og Østfoldsområdet.

I 2011 besluttet vi å skille ut glassmestervirksomheten vår fra Sagstuen AS og over i Sagstuen Glass AS. Bakgrunnen for dette er at denne type virksomhet er mer rettet mot private kunder og mindre prosjekter, noe som krever en noe annen organisering enn større entrepriser. Vi har senere utviklet dette til å bli en franchisemodell og Sagstuen Glass har pr. 1 januar 2013 tilsammen fire avdelinger. Disse er lokalisert på Gjøvik, Jessheim, Lillehammer og i Oslo.

KONTAKT OSS

Send oss en forespørsel
så svarer vi så fort som mulig

  • Vennligst fyll inn navnet ditt.
  • E-post er mangelfull.
  • Mobilnummer mangler.
  • Vennligst send oss en melding.