POWERRAIL


En verdensnyhet fra Sagstuen


Last ned brosjyre

Bli ditt eget kraftverk! - En verdensnyhet

Når man tenker klart, hender det at man får noen strålende idéer. Solstrålende idéer, faktisk. Powerrail er en verdensnyhet, og består i all sin enkelthet av glasspaneler for balkong eller fasade med solceller som produserer strøm. For når flatene likevel er der, hvorfor ikke benytte flatene til å produsere strøm og bedre miljøet?

Lanseringsvideo 4.mai 2018

SOLFANGST PÅ BEGGE SIDER

Powerrail består av paneler med solceller. Velkjent teknologi, ja, men da oftest i form av tak- og veggmonterte paneler. Her skiller Powerrail seg ut. Vår teknologi har tosidige solcellepaneler på innsiden av herdet glass, slik at man får utnyttet solfangsten på begge sider.

Videre er de delt opp i moduler som enkelt settes sammen til ønsket lengde. Koblinger og ledninger vil gå i selve håndløperen på rekkverket, slik at det fremstår estetisk pent.

EN REKKE FORDELER

I produktutviklingen har vi tenkt stort og skalerbart. Er du en utbygger, kan du dekke hele eller deler av byggets balkonger med Powerrail. Powerrail er konstruert for lang levetid og effektiv montering. Vi har fokus på å bruke minst mulig tid på byggeplass. Utover det, har Powerrail en rekke fordeler for utbyggere og entreprenører:  • Stort sett alle rekkverk er solvendte. Ved å bytte ut det vanlige rekkverket får du et vedlikeholdsfritt rekkverk av beste kvalitet.
  • Snø og forurensing legger seg ikke på panelet og det vil derfor ikke dempe ektiviteten av solcellene.
  • Utnytter solen i hele solbanen.
  • Solceller på begge sider av rekkverkspanelet øker virkningsgraden og konkurrerer med takmonterte løsninger.
  • Solcelleglass i rekkverk er optimalt for nordiske solforhold med lav sol.
  • Hjelper byggeprosjektet å nå miljømål og krav.

BLI MED PÅ DET GRØNNE SKIFTET

Norge har noen av verdens strengeste energikrav. Allerede fra TEK 17- forskriftene skjerpet myndighetene kravene for nybygg, og fra 2020 vil det være helt forbudt å bruke fossilt brennstoff til oppvarming. Dessuten har det kommet politiske signaler om ytterligere krav, hvor utbyggerne må installere en alternativ energikilde i tillegg til det ordinære strømnettet. Samtidig ser vi at myndighetene varsler omlegging av nettleien og innfører strømmålere som skal stimulere til nye forbruksmønstre. Flere prognoser tilsier at kraftprisene vil øke i årene som kommer.

Ved å velge Powerrail solcelleglass gjør man store flater av bygget strømproduserende, og man kan etterkomme krav som stilles til bygget, nå og i fremtiden. En slik fremtidsrettet løsning sender også et signal om at man tar en tydelig posisjon som miljøbevisst. Powerrail er en enkel og smart løsning for å bli med på det grønne skiftet – et tiltak som kan sende energiregnskapet for prosjektet i pluss

POWERRAIL DESIGN

Mange bekymrer seg for den estetiske verdien av å kle et bygg eller balkong med solceller. De siste års utvikling i teknologien gjør likevel at dette ikke lenger trenger være et tema. Vi har integrert solcellene på et slikt vis at de fremstår som estetisk tiltalende, uten rammer, men integrert i stilfulle paneler av glass.

Selve solcellene kan konfigureres med forskjellig avstand mellom cellene for å danne mønster. Slik kan man tilpasse panelene for å være samstemte med byggets arkitektoniske kvaliteter.

Solcellene vil dessuten skape den avskjermingen man ønsker med tanke på innsyn, og erstatter således frosting, lameller eller andre virkemidler for å skape en privat sfære.

Led-belysning under håndløper kommer som tilvalg og gir en fin «finishing touch» på et allerede sobert balkongrekkverk.

Eksempel på variasjoner i design:


Variasjon 1
Variasjon 2
Variasjon 3
Variasjon 4

OFTE STILTE
SPØRMÅL

Kan jeg lage mitt eget design?

Ja. Du kan tilpasse designet slik at det passer det arkitektoniske utrykket til det aktuelle bygget. Vi har ulike fargevalg og plassering av celler for å skape mønster, og størrelse på glassfeltene kan justeres.

Hvor mye strøm kan jeg produsere pr. løpemeter?

300W pr. løpemeter på standardmodellen våre. I tillegg får man produsert mer effekt i løpet av en dag sammenlignet med konvensjonelle panel, siden sola og refleksjoner av sola vil treffe på begge sider av rekkverket så lenge den er oppe.

Kan jeg selge strømmen jeg produserer?

Ja. Er du plusskunde hos din nettleverandør, selger man overskuddsproduksjonen til nettleverandøren.

Er det DC eller AC som kommer ut av panelene?

Solcellene produserer DC-spenning. Denne må omformes til AC-spenning for å kunne kobles på strømnettet. Til dette bruker man en omformer/inverter. Typisk vil en installasjon kreve 1 stk. omformer/inverter pr. 15-20 løpemeter.

Går strømmen jeg produserer til et spesielt område?

Strømmen kan kobles til sikringsskapet/hovedtavlen til bygget. Derfra går strømmen videre til kursene. Kraften du produserer vil da kunne gi strøm til fellesareal, lader av el-bil eller annet.

Kan jeg lagre strøm på batterier, UPS eller Tesla Powerwall?

Ja. Dette vil gjøre at strømmen du har laget om dagen kan benyttes om natten eller på tidspunkt med større belastning. F.eks. vil Tesla Powerwall fungere godt i samarbeid med Powerrail, siden Tesla Powerwall vil lagre strøm produsert under gode solforhold. Denne strømmen kan styres til å benyttes f.eks. på morgenen når strømprisene er høye.

MELD INTERESSE

MELD DIN INTERESSE

Ved å fylle ut og sende inn dette skjemaet samtykker du til at Sagstuen kan kontakte deg med informasjon om Powerrail.

    Last opp vedlegg her