Dreieskiva

Kværnerbyen, Oslo

Info:

Entreprenør:          AF Gruppen Norge AS (AF Bygg Oslo)

Arkitekt:                  4B Arkitekter AS

Byggherre:              Lodalen Utvikling AS

Prosjektår:              2012-2013

Sted:                         Kværnerbyen, Oslo

Produkter:              Glassrekkverk og skillevegger

Om prosjektet

Kværnerbyen oser historie! Selve grunnen Kværnerbyen bygges på har rolig vært i bruk siden steinalderen. Oslos første kornmølle stod her i Lodalen på slutten 1200-tallet, derav navnet Kværner. Noen hundre år senere var det produksjon av vannkraftturbiner ved Kværner Brug som gjorde området kjent. Industrieventyret på Kværner skulle vare i nesten 130 år, på 1980-tallet hadde nærmere 1300 mennesker sin arbeidsplass i Lodalen. Da Kværner Bruk ble lagt ned i 1999 hadde bedriften holdt det gående lenger enn de fleste andre tungindustrier i Oslo.

Forvandlingen av området fra industri til bolig står OBOS bak (via selskapet Lodalen Utvikling AS). Folkelivet er tilbake. Det har blitt en by i byen med ca. 1800 boliger, fem minutter fra Oslo sentrum. Denne prosessen startet for alvor i 2005 da Oslo bystyre vedtok reguleringsplanen, og i 2006 ble de første boligene ble lagt ut for salg. Det var enorm interesse, og de første 85 leilighetene ble solgt den første kvelden!

Vi i Sagstuen har fått være med det meste av reisen, vi har levert våre produkter på mange av prosjektene (for flere forskjellige kunder).

Dreieskiva-prosjektet var det første vi ble med på og bestod av 264 leiligheter fordelt på fire bygg. Her har vi prosjektert, produsert og montert ca. 2000 løpemeter med rekkverk, 150 skillevegger og 100 rekkverk til franske balkonger.

Les mer om prosjektet:

GalleriFilm fra Kværnerbyen

KONTAKT OSS

Send oss en forespørsel
så svarer vi så fort som mulig

  • Vennligst fyll inn navnet ditt.
  • E-post er mangelfull.
  • Mobilnummer mangler.
  • Vennligst send oss en melding.